Musthaves voor op je geboortelijst

Gepubliceerd op 9 september 2022 om 20:43

Musthaves voor op je geboortelijst ( en wat heb je niet nodig!)

Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam er behoorlijk veel op mij af. Als jonge moeder raak je soms verdwaald in de hoeveelheid baby producten en foldertjes die je verwelkomen in de ' blije doos' ( wie die naam ooit heeft bedacht..) Inmiddels twee gezonde zoons verder kan ik mezelf een echt pro noemen en weet ik heel goed welke producten gewoon super handig zijn en wat ik ( achteraf gezien) niet had hoeven kopen. In deze blog deel ik mijn kennis met jou ;-)

 

De musthaves 

Monddoekjes en hydrofieldoeken
Ondanks dat mijn oudste al 4 jaar is gebruik ik de hydrofieldoeken nog steeds. De XL varianten zijn wel echt mijn favoriet.  Ik vind ze ook heerlijk om mee te nemen naar het strand of zwembad en ze drogen snel. Ideaal dus. Hetzelfde voor de monddoekjes, ook deze gebruik ik met regelmaat voor de jongste in ons gezin. Van vieze mondjes tot snotneuzen, ik neem altijd een paar monddoekjes mee in de luiertas.

Badstandaard met thermometer
Vooral in de eerste weken met je baby is een babybadje ideaal. Veel ouders vinden het nog wat spannend om met zo'n klein hummeltje onder de douche te stappen. In het babybadje kan je kindje heerlijk relaxen en hoef je niet bang te zijn dat je baby uit je handen glipt.Zorg voor een goed badje met babystandaard en schaf een thermometer aan. Heb je geen thermometer in huis? Doe dan je elleboog in het badwater om te voelen of het badje op de juiste temperatuur is. 

Waskussen met hoezen
Het waskussen gebruik je dagelijks. Je zult zien dat de hoezen er snel door heen gaan. Oeps een luierongelukje  is zo gebeurd. Zorg dus dat je minstens drie hoezen in de kast hebt liggen. Zo grijp je nooit mis.

 

Badcapes
Na het badderen is het heerlijk om je kindje in een badcape te wikkelen. Omdat kleine baby'tjes nog moeite hebben om hun temperatuur te regelen, koelen ze na een badje snel af.  Gelukkig houd je je kindje lekker warm met een badcape over het hoofdje. Tegenwoordig shop je badcapes in verschillende varianten. Badcapes van badstof, katoen of hydrofielstof, net wat je prettig vindt.

 

 

Verzorgingsproducten
Voor een baby heb je veel spulletjes nodig. Luiers, billendoekjes, creme, bodylotion etc.  Bij de geboorte van mijn eerste ging ik voor de o zo bekende zwitsal geur, maar inmiddels gaat mijn  voorkeur uit naar natuurlijke producten zonder parfum.  Mijn eertse kindje kreeg na een aantal weken last van de parfum in de producten waardoor ik andere verzorgingsproducten ben gaan uitproberen. Natuurlijk maak je zelf de keuze of je wel of niet voor natuurlijk producten kiest, maar het is wel goed om te weten dat de babyhuid zeer gevoelig is.  Wissel dus ook niet te veel af met verschillende producten om irritatie te voorkomen. Mijn favorieten zijn: Burt's Bees, Dokter Leenarts, Naif en Maternatura.

Babyfoon
Hier valt weinig over te zeggen, behalve dan dat ze super handig zijn en ik de babyfoon echt een musthave vind.  Het is handig om van te voren op internet wat reviews te lezen over de verschillende babyfoons, want tegenwoordig zijn er veel verschillende opties. Met camera, met muziek, met spraakfunctie etc. Net wat je zelf prettig vindt. 

Thermosfles
Altijd handig! Een thermosfles voor onderweg. Vul de fles met gekookt water en neem ook een flesje koud water mee. Zo kun je je baby onderweg ten alle tijden een flesje geven, zonder dat je dit eerst bij een restaurant moet gaan vragen.  Of met je flessenwarmer op zoek moet naar een stopcontact

Kruik met hoezen
Helaas heb je de kruik maar heel kort nodig. Toch is dit product onmisbaar.  Je gebruikt de kruik de eerste periode voor je baby, omdat hij/zij de temperatuur nog niet goed kan regelen. Na een week of 2 heb je de kruik in de meeste gevallen niet meer nodig. Op een strenge winter na misschien. Het is wel verstandig om voor een ' ouderwetse' kruik van de Hema te gaan i.p.v. de electrische duurdere kruiken. Het is zelfs zo dat de electrische kruiken minder warm worden dan de ' ouderwetse kruiken'

Voedingskussen met hoezen
Het voedingskussen heb ik veel gebruikt. Super handig om te gebruiken als ondersteuning bij het voeden of het geven van een flesje. Veel vrouwen gebruiken het voedingskussen ook al in de laatste periode van hun zwangerschap. Zo kun je de buik op het kussen laten rusten als je op je zij in bed ligt. Iets om op tijd aan te schaffen dus.

Luiertas
Al die spullen moet je natuurlijk wel ergens in kwijt kunnen. Ik kan je vertellen dat dit niet past in je mooie leren tas. Wees slim en schaf een trendy luiertas aan. Tegenwoordig vind je ze in alle soorten prijsklasses, prints en kleuren.
Voor ieder wat wils.

Deze producten heb je niet nodig:

Babyschoentjes
Je ziet het wel eens, piepkleine baby' tjes met schoentjes aan.  Maar echt, dit is nog niet nodig. Het is een stuk comfortabeler om je baby sokjes en warme zachte slofjes aan te doen. Leuk dus die schoentjes, maar zet ze nog maar even weg.

Flanellen luiers
Ik begrijp eerlijk gezegd nog steeds niet waarom ik die ooit aan heb moeten schaffen. Het enige wat ik kan bedenken is dat het misschien als een soort onderlaken/bescherming voor het matras is. Maar tegenwoordig  gebruik ik daar gewoon een molton voor. 

Flessenwarmer
Toen mijn eerste kindje geen flesjes meer dronk heb ik de flessenwarmer direct op marktplaats gezet.  Het is leuk bedacht, maar helemaal niet zo praktisch. Het opwarmen in de flessenwarmer duurt gemiddeld wel 15 tot 20 minuten. Borstvoeding au bain marie verwarmen gaat vaak sneller.  Een flesje maken met heet water of in de magnetron gaat ook een stuk sneller. Plus.... eenmaal onderweg heb je weinig aan een flessenwarmer als er geen stopcontact is. 

Collectie mutsjes
De eerste week draagt je lieve baby een klein mutsje. Zo blijft je kindje lekker warm. Maar na 1, hoogstens 2 weken is dit niet meer nodig. Zonde dus als je net een hele collectie mutsjes hebt aangeschaft.

 

 

Weet je na het lezen van dit blog inmiddels helemaal wat je nog wel voor je baby moet aanschaffen. Neem dan snel een kijkje bij de baby pagina met verzorgingsproducten en meer. 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb