Hoe koop ik de juiste kindertas? Tips voor een goede kindertas

Gepubliceerd op 9 september 2022 om 20:43

' Hoe koop ik de juiste kindertas?'  Tips voor een goede kindertas

Je bent op zoek naar een goede kindertas maar weet niet goed waar deze aan moet voldoen.  Ga je voor een rugzak of liever een schoudertas?  Neem je meteen een grote tas waar je lang mee kunt doen of toch liever een kleinere kindertas? In dit blog vertellen we  waar je op moet letten bij het kopen van een kindertas. 

 

Tip 1: Wat voor soort tas?

De eerste vraag die je jezelf kunt stellen is ' Ga ik voor een rugtas of schoudertas?' Het aanbod van rugzakken voor kinderen is groter dan het aanbod schoudertassen en dat is niet zo maar.  Waarschijnlijk merk je het zelf ook als je een schoudertas draagt, na verloop van tijd voelt het zwaar en geeft het soms nek- en rugklachten. Voor kinderen die in de groei zijn is het dus belangrijk dat een tas goed zit en geen belasting is voor het lichaam  
De voorkeur gaat naar een rugzak waarbij de tas goed stevig op de rug hangt en het gewicht van de tas zo goed wordt verdeeld. Zo is de kans op rugklachten een stuk kleiner. 

Tip 2: Welk formaat kindertas neem ik?

Er zijn heel veel verschillende formaten rugzakken te vinden.  De vraag is wat vind je belangrijk. Heb je liever een wat grotere tas die langer mee gaat of een wat kleiner model dat past bij  de lengte van je kind.  Beiden is een optie, zolang je maar geen veelste grote kindertas koopt.
Dit zit  echt niet fijn en kan rugklachten geven. Dat wil je zeker niet voor je kind!  Probeer dus een tas te kiezen die past bij de leeftijd en lengte van je kind. De meeste tassen hebben verstelbare schouderbanden waardoor de tas als het ware ' mee groeit' met je kind.  Zo hoef je niet  bang te zijn dat  je kind na een halfjaar de tas niet meer kan dragen.

 

Tip 3: Dora, Paw Patrol of....toch iets anders

Kinderen zijn gek op kleuren en printjes. Dat is nou eenmaal zo.  Maar het oog wil ook wat! Gelukkig zijn er tegenwoordig  fijne merken die dit goed weten te combineren: aantrekkelijk voor ouder en kind. Neem eens een kijkje bij deze retro kindertassen. Super om te zien en helmaal kindproof. 

 

Tip 4: Draagcomfort

De laatste tip, maar zeker niet de minst belangrijke.  Het draagcomfort van een kinderrugzak is namelijk heel belangrijk. Want een tas die  niet lekker zit, wil je liever niet meer dragen. Let bij het kopen van een rugzak op de volgende dingen:

  • Past het formaat van de tas bij de lengte en leeftijd van mijn kind?
  • Heeft de tas gewatteerde schouderbanden?
  • Zijn de schouderbanden verstelbaar?
  • Heeft de tas een kindvriendelijke sluiting? ( rits of drukknoopje)
  • Past er een beker en trommel in de tas?
  • Kan ik de tas eenvoudig afnemen met een vochtige doek?

 

          

 

Ben je na het lezen van dit blog weer een stuk wijzer en op zoek naar een kindvriendelijke tas?

Neem dan snel een kijkje in onze shop met  kindvriendelijke rugtassen! 
Hier lees je per rugtas uitgebreide informatie en kun je gemakkelijk zien of de kindertas aan jouw voorwaarden voldoet.

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb